A hét utolsó munkanapján az útnak indulók számítsanak rá

Sziasztok. A hét utolsó munkanapján az útnak indulók számítsanak rá, hogy az éjszakai erős lehűlés miatt útfelfagyások vannak, vezessenek alacsonyabb sebességgel, nagyobb követési távolságot tartva. Akinek szabadban parkol a járműve, a biztonságos közlekedés érdekében tisztítson meg miden üveget a járművén a fagytól. Fokozott figyelemmel vezessenek a Munkácsy Mihály tér és Munkácsy Mihály utcán, valamint a Bukarest és a Moszkva utcákon, ahol forgalmi rend változás, 30 – as – sebességkorlátozás lépett életbe. A Hunyadi és a Szegfű utcai csomó pontnál az E.O.N. végez munkálatokat, korlátozott a gyalogos és a kerékpáros forgalom, de a járművezetők is óvatosan vezessenek a munkaterületnél. Kátyúzási munkát végez a NYÍRVV a város területén, forgalom korlátozás mellett. Szép napot.

Fegyverszekrény

Úgy szól a mondás a fegyver a férfiúk játékszere, valójában megannyi nőszemély igazolja a fordítottját. Az viszont igaz, hogy a lőfegyver nem vicc, így tárolni fegyverszekrény a legmegbízhatóbb hely részére. Számtalan fegyverszekrény áll a rendhagyó felhasználók szolgálatára, a szimpla típustól az elektronikus számzáras fegyverszekrény opciójáig. Egy fegyverszekrény nem kizárólag a pisztolyoknak megbízható raktár, de felszereléseknek is, illetőleg a vágófegyvereknek is. Mindig tartsuk észben, minden egyes veszélyes eszközt gyerekektől elzárva kell tartani, melyre a tökéletes eszköz a fegyverszekrény.

A ma reggel útnak indulók hosszabb menetidőre készüljenek

Sziasztok!
A ma reggel útnak indulók hosszabb menetidőre készüljenek, mert a köd és a vizes, csúszós utakon ajánlott lassabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani a sűrű forgalomban. Torlódás várható a ki-és bevezető utakon, a belváros egyes utcáin, az iskolák közelében. Az alsóbbrendű és a mellékutakon még óvatosabbak legyenek a sárfelhordás miatt, nagyobb a csúszás veszély. Városszerte gödrök, kátyúk alakulta ki, aminek a javításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek . A Petőfi utcáról, az Állomás téri parkoló irányába kanyarodva, a zebra után, megsüllyedt akna fed lap van bójával jelezve, figyelmesek legyenek kanyarodáskor! Vezessenek a megváltozott út és látási viszonyokhoz igazodva a , sebesség és követési távolság betartásával.
Szép napot!

Az alanyok egyik leggyakoribb igénye a szakemberek felé a szem alatti karikák eltüntetése.

Az alanyok egyik leggyakoribb igénye a szakemberek felé a szem alatti karikák eltüntetése. Ez a témakör szorosan kötődik az arcszobrászathoz, mivel legelőször, amit megtesznek a szem alatti karikák eltüntetése okán, hogy kisimítják az arccsont bőrét. Ahhoz hogy a szem alatti karikák eltüntetése sikeres és kimagasló legyen, sokszor további kezelésekre van igény, ám ez még mindenképp a egyszerű és minimális gonddal járó módozatok egyike. A szem alatti karikák eltüntetése azért oly közkedvelt, mert operációs beavatkozás hiányával is újra lehet generálni a megereszkedett bőr simaságát s az eredmény időálló lesz.

Csődeljárás – csődbe mentem?

Gyakran használjuk a “csődbe mentem “ kifejezést akkor is, amikor még igazából megmenthető a vállalkozás csődeljárás-sal, – csak kevesen élnek a lehetőséggel, idő előtt feladják. Az átmeneti fizetésképtelenségből még lehet kiút, nem feltétélenül kell egy több éves, felépített vállalkozást megszűntetni, vagy hagyni felszámoltatni.

Csődeljárás mint jogi formula sokak számára idegen, ismeretlen és talán ijesztő dolog lehet, de megvannak az előnyei is. Levegőhöz  juttatja a vállalkozást, ha szeretné a munkáját tovább folytatni, és elfogadható üzleti tervet tud készíteni a hitelezők részére. El kell tudni hitetni velük, hogy a vállalkozás életképes, átmeneti nehézségeink vannak, ami egy kis fizetési könnyítéssel áthidalható. Lehet,hogy nekünk sem fizettek  időben, ebben az esetben a csődeljárás lehet a megoldás. A hitelezők meggyőzése nem könnyű feladat,mert mindenki szeretné a pénzét határidőben, hiánytalanul megkapni, de ilyen esetben minden piaci szereplőnek kicsit engednie kell.

A csődeljárás a legalkalmasabb arra, hogy legálisan, kompromisszumok árán ugyan, de biztosan hozzájussunk a követelés minél nagyobb részéhez.

Győzzük meg a csődeljárás alatt hitelezőinket arról, hogy fizetni akarunk és tudunk, ha lehet még engednek is egy kicsit.

Több információ a csődeljárás témában az alábbi oldalon:

 

V-tac ledbolt megvilágítja az otthonainkat.

A fény mindannyiunk számára nélkülözhetetlen eszköz, mely megvilágítja otthonainkat, munkahelyünket, az utat az autónk előtt és persze még hosszasan lehetne sorolni.

A technikai fejlődések persze a fényforrások világát is teljesen átváltoztatták és olyan forradalmian új lehetőségekkel szolgáltak, mint a V-tac LED fényforrások. Ezt a kifejezést azonban nem sokszor hallja az utca embere, de még a szakemberek is csupán elvétve használják, ám annál ismerősebb a LED izzó fogalma. Pedig ez utóbbi rendkívül helytelen, a legkevésbé sem fedi a valóságot, lévén, hogy a led nem képes izzani vagy égni. A LED izzókban a fénykibocsátó dióda világít, méghozzá minimális hőkibocsátás mellett. És pontosan ez a tulajdonsága az, mely miatt oly nagyon kedveljük a LED fényforrásokat, legyenek az LED spot, LED reflektor vagy RGB LED szalag.

A LED izzók formájukat, teljesítményüket és foglalatuk szempontjából is jelentős választékkal bírnak. Ezért javaslom, tegyünk egy kis rendet e témában, hogy könnyen el tudja dönteni Ön is, milyen LED izzóra van szüksége.

  • A Normál Led izzó, mellyel leggyakrabban helyettesítjük hagyományos izzóinkat, létezik körte, gömb és kukorica formában is. Jellegzetes ismérvük, hogy csupán 200 fokos szögben szórják a fényt, alig akad mely 300 fok fölötti világítási szöggel bírna.
  • A LED spot előnye a kiemelő, fénycsóva világítás, vagyis m8inél kisebb világítási szöget választunk annál erősebb szórt fényt érünk el. Gondoljunk csak a hangulatvilágításokra, mikor egy kisebb pontot erősen világítunk meg, mely módszert előszeretettel alkalmazzák bútoroknál vagy fali fülkék esetében.
  • A GU10 LED spot specifikuma, hogy számtalan világítási szögtartománnyal beszerezhetőek és kedvünk szerint válogathatunk a meleg fehértől, a hideg fehéren át a váltakozó színű RGB LED spotokig megannyi színből.
  • Az RGB LED szalag hatékony és energiatakarékos eszközei a dekorációs világításoknak, elég csupán a napjainkban oly divatos rejtett plafon, padló vagy bútor világításokra gondolnunk. Gyakorlatilag bárhol alkalmazhatóak, önálló és kiegészítő világításként is megállják helyüket, fehér, színes és váltakozó színű kivitelben is. Rendkívül népszerűek otthonokban, irodákban és szórakozóhelyeken egyaránt.
  • A LED reflektor a külső terek tökéletes és energiatakarékos megvilágítási forrásai, melyek alapvető tulajdonsága, hogy a fényforrás egyben van a házzal, vagyis az izzó nem cserélhető. Viszont cserébe rendkívül hosszú élettartamot kapunk, ellenáll az időjárás minden elemének, miközben nagy területeket képes fénnyel elárasztani. Közismert a mozgásérzékelős megoldás, mely plusz energiát takarít meg, azzal, hogy nem egyfolytában világít.
  • Mindemellett ne feledkezzünk meg a Mignon LED izzókról (E14), melyek gyertya, kukorica és mini gömb formában kaphatóak. A LED UFÓ izzókról, melyek fali és mennyezeti lámpatestekbe illeszkedő fényforrások, vagy a G4-es foglalatú mini Led izzókról, melyekkel a csillagos éjszakai égboltot is imitálhatjuk.

Most, hogy kicsit világosabban látjuk a különbséget Led izzó és LED izzó között, érdemes még tisztázni, hogy a LED izzók nem Watt teljesítményűek, hanem Lumen felíratott láthatunk a dobozokon. A Lumen fotometriai mértékegység, mely a látható fény összegét jelöli, ellentétben a Wattal, mely a fényáram teljesítmény jellegű mennyisége. Azonban aggodalomra semmi okunk, hisz a gyártók mindig feltüntetik a LED izzó dobozán, hogy hány Watt-os hagyományos izzónak felel meg az adott LED fényforrás. Sőt, honlapunkon mi is elhelyeztünk egy táblázatot, mely segíti az Önök eligazodását.

Az energetikai tanúsítvány az eladóknak és a vásárlóknak egyaránt számító

Az energetikai tanúsítvány az eladóknak és a vásárlóknak egyaránt számító, hiszen ezzel dokumentálható az adott lakás sejthető fűtési költsége. Kézenfekvő, hogy egy remek energetikai tanúsítvány komolyan megemeli az eladni kívánt lakás értékét, emiatt a legtöbb esetben próbálják is megvenni az eladók. Mivel pedig leredukálódik a silány vétel lehetősége, a vásárlók is egyre gyakrabban öntudatosan kérik a szimpatikus lakás energetikai tanúsítványát. Így az energetikai tanúsítvány a szlengben lakás zöldkártya néven hódít. 2012 elejétől az energetikai tanúsítvány szükséges minden újonnan felhúzott háznál és az vételezéseknél, bérléseknél is.Meglévő energetikai tanúsítvány 10 évig elfogadott, de ha alkalomadtán a tanúsítvány befolyásoló módosulások történnek, mint például fűtéskorszerűsítés, akkor ajánlott újat kérni, mivel általa különb besorolást szerezhetünk.

energetikaitanusitvany

Az asszertivitás másik ellepontja a passzív viselkedés

Az asszertivitás nem szól másról, mint határaink és felelősségünk vállalásáról. Ha valaki tisztában van saját magával, igényeivel, szükségleteivel, akkor egyrészt ezeket ki fogja tudni elégíteni, ugyanakkor azt nem mások rovására teszi meg. Meg tudja őrizni az egyensúlyt önmaga és környezete között, ezért is hívjuk magyar fordításban szociálisan kompetens viselkedésnek. Az asszertivitás egyik ellepontja az agresszivitás. Ilyenkor valaki a saját szükségleteit mások rovására elégíti ki úgy, hogy megfélemlíti őket, bűntudatot kelt, vagy más hasonló módon. Az asszertivitás másik ellepontja a passzív viselkedés. Egy passzívan viselkedő ember saját jogait és igényeit adja fel azért, mert másokat fontosabbnak tart, mint önmagát. Szerencsére az asszertivitás egy tanulható készség, érdemes rászánni egy kis időt az elsajátítására!

http://asszertivakademia.hu

A csarnoképítés kapcsán nem utolsó szempont a minőség

Biztosan mi is találkoztunk már olyan épületekkel, amelyek monumentális méretekkel rendelkeznek, mégis, valóban rövid időn belül felépíthetők.

Ehhez persze mindig megfelelő szakmai tudás szükséges, valamint olyan minőségi alapanyagok, amelyeknek köszönhetően az egész épület időtálló és minőségi lesz. Elsőként mindig a beton alap az, ami elkészül, majd ezek után jöhet a keret és persze a tartó elemek. Amint ezzel is megvannak a szakemberek, jöhetnek a falak és persze a borítás is, amelyek valóban tartósak és különleges.

Tulajdonképpen a csarnoképítés során az építőelemek maximális szinten kész állapotban érkeznek meg az építési területre a gyártótól, így a munkásoknak már csak össze kell szerelni őket. Színben, méretben és persze kialakításban is több lehetőség közül válogathatunk, arról már nem is beszélve, hogy a méretek kapcsán sincsenek manapság már határok. A minőségi szigetelésnek köszönhetően pedig a csarnokok télen is maximális szinten használhatók, ami rengeteg cég számára igen csak fontos szempont.

csarnokepites_budapest1

Kárpitos budapest

Nyilvánvaló, hogy egy kárpitos garnitúra felújítása mindig olcsóbb megoldás, mint egy teljesen újat vásárolni. Egy kárpitos szakember munkája által akármilyen kárpitos garnitúra megújulhat. Számos személynek lehet a lakóhelyiségében egy olyanfajta ülőgarnitúrája, amely immár szétszakadt. A kopás a kárpit fajtájától függhet, ennek köszönhetően csaknem 10 évente rendkívül javasolt a kárpitos garnitúrát áthúzatni. Ilyenkor nagyon sok ember azt gondolja, hogy meg kell tőle szabadulnia. Azt viszont meghatározó megemlíteni, hogy nem az előző formát akarjuk újra megcsinálni, hanem egy totálisan újat, amely által a lakóhelyiség külleme megszépülhet.