Csődeljárás – csődbe mentem?

Gyakran használjuk a “csődbe mentem “ kifejezést akkor is, amikor még igazából megmenthető a vállalkozás csődeljárás-sal, – csak kevesen élnek a lehetőséggel, idő előtt feladják. Az átmeneti fizetésképtelenségből még lehet kiút, nem feltétélenül kell egy több éves, felépített vállalkozást megszűntetni, vagy hagyni felszámoltatni.

Csődeljárás mint jogi formula sokak számára idegen, ismeretlen és talán ijesztő dolog lehet, de megvannak az előnyei is. Levegőhöz  juttatja a vállalkozást, ha szeretné a munkáját tovább folytatni, és elfogadható üzleti tervet tud készíteni a hitelezők részére. El kell tudni hitetni velük, hogy a vállalkozás életképes, átmeneti nehézségeink vannak, ami egy kis fizetési könnyítéssel áthidalható. Lehet,hogy nekünk sem fizettek  időben, ebben az esetben a csődeljárás lehet a megoldás. A hitelezők meggyőzése nem könnyű feladat,mert mindenki szeretné a pénzét határidőben, hiánytalanul megkapni, de ilyen esetben minden piaci szereplőnek kicsit engednie kell.

A csődeljárás a legalkalmasabb arra, hogy legálisan, kompromisszumok árán ugyan, de biztosan hozzájussunk a követelés minél nagyobb részéhez.

Győzzük meg a csődeljárás alatt hitelezőinket arról, hogy fizetni akarunk és tudunk, ha lehet még engednek is egy kicsit.

Több információ a csődeljárás témában az alábbi oldalon: